Vilhelm Gernhammer Psykisk Institut af 1980
Her er du: Forside ->

Gernhammer, Vilhelm


Retur til personoversigt
Læs mere Om Vilhelm Gernhammer: Bibliografi

80-årsdag - Jyske Vestkysten.

80-årsdag - Midtjyllands Avis.

Nekrolog - Arhus Stiftstidende.

Vilhelms bøger, - og en kort omtale af dem


Vilhelm Gernhammer er født d. 6. 4. 1900 i Lille Amerika, ved Gern. Præliminæreksamen i 1919 fra Københavns Universitet.

I 1920'erne var han medarbejder ved en række dagblade, og i 1922 udgav han sin første bog "Breve fra eremitten på Ørnbo". I 1930'erne blev Vilhelm Gernhammer uddannet som bio-psykolog og psykoanalytiker under vejledning af dr. phil. Sigurd Næsgaard og overlæge Johs. Irgens Strømme. I 1938 grundlagde Vilhelm Gernhammer Psykisk Institut i Esbjerg, hvor han praktiserede som psykoanalytiker til 1958.

Vilhelm Gernhammer har været benyttet som foredragsholder både i Danmark og Norge og har udgivet en lang række bøger, hvis restoplag i 1982 er overtaget af Vilhelm Gernhammers Fond.


Vil du vide noget om, hvordan magtstaten undertrykker menneskene, hvordan kirken misforstår Jesus, hvordan symboler virker i drømme, myter, hos kirke og magtstat - læs da Vilhelm Gernhammer.

I sit forfatterskab er Vilhelm Gernhammer stærkt engageret i generelle samfundsforhold og specielt i religiøse problemer. Han har i 30-40 år forsket i symboltydning og anvender sine opdagelser inden for psykologien og i fortolkninger af bibelen, specielt evangelierne.

Vilhelm Gernhammer boede indtil sin død i 1994 i Holmstol ved Silkeborg, hvor han var aktiv som forfatter til sin dødsdag.

Retur til personoversigt